Utöka ditt ordförråd. Börja gärna med ”konstrovers”.

Min bloggrulle har blivit ovårdat lång och jag har ägnat ett par dagar åt att städa och fundera över vad den skall vara bra till.

En del bloggar har inte skrivit på länge. Har de varit bra finns de kvar dolda, annars har de åkt ut.

I ett överdrivet anfall av balanserande mellan svart och vitt har jag inkluderat ett antal skeptikerbloggar, varav en del avgjort borde vara dödskallemärkta. Nu har jag upptäckt att dessa bloggar själva aldrig eftersträvar något som kan kallas för balanserad syn och följaktligen nästan bara fyller sina egna blogglistor med sympatisörer. Så nu skall de ut från min. De tar bara plats och någon nybörjare kan ju få för sig att besöka dom.

Under resans gång gör man behagliga upptäckter också, och hittar mycket nytt av intresse. För dagen vill jag gärna att den som är intresserad av kontroversen mellan skeptiker och seriösa miljöintressenter tar sig en titt på Uppsalainitiativet. (Jag hittade dit genom den föträffliga bloggen Emretsson.net)

Uppsalainitiativet tänker under devisen – För dig som tänker – utgöra ett svar på och en motvikt till Stockholminitiativet, och man kan verkligen hälsa detta initiativ med den allra största tillfredsställelse. Det är Anders Martinsson som har tagit sig detta före, må lycka och välgång följa honom i ett tröstlöst men viktigt värv.
 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 svar till “Utöka ditt ordförråd. Börja gärna med ”konstrovers”.“

  1. […] har Uppsalainitiativet startat som en motreaktion. Bloggat: Back to balance, niclasbladfalt och Biology & politics. (Såg att några av dessa bloggar redan tagit upp Olle […]

Lämna ett svar