Hemma igen. Malta var en speciell bekantskap.

Igår simmade jag muntert av och an i havsvatten-poolen på hotellet i Malta. 25-gradigt! Lika varmt i luften.! Sol från klarblå ( i det närmaste) himmel.

Nu sitter jag här igen framför datorn som börjat med att hämta hem nästan 800 mail fram t o m 8/10. Sedan fanns det inte plats för mer i mailboxen meddelades det. Detta har aldrig hänt mig förr så jag var lite oförberedd. Aldrig heller har det vällt in så mycket smörja, spam i massor, nästan hälften. Tidigare har jag varit visserligen drabbad men inte så svårt, och det har gått rätt snabbt att radera eländet.

Om någon i läsekretsen har försökt maila mig eller skickat in någon kommentar som inte har dykt upp, så försök igen, för nu är lådan tom. Och jag skall skaffa mig ett bättre spamfilter. Och jag skall inte resa bort så länge. Och jag skall kanske skaffa mig en större box, vad vet jag.

De flesta närmre vänner och bekanta jag har, som kommenterat Malta inför vår resa, har påpekat att det är ett blåshål. Naturligt nog väntade jag mig en ö fullparkerad med vindkraftverk. Inte ett enda fanns. (Och inte var det något svårartat blåshål heller.) Taxikillen som körde oss till flygplatsen i morse menade att vindkraftverk inte var odelat populära, men att något visst ändå var planerat. Jag menade att det enligt min enkla mening inte var något bra alternativ, eftersom utnyttjandet av effekten var så uselt. (Se mitt förra inlägg!)

Delvis kan frånvaron av propellrar i lufthavet bero på platsbrist, för på denna lilla ö, ungefär tiondelen av Gotland i storlek, bor det gott och väl 400’000 personer och därtill kommer säkert i genomsnitt 100’000 turister. Alla fastboende verkar för övrigt ha minst en gammal bil och en ny. Det fanns massor av båda sorterna, men inga eller få mittemellan i ålder. Trafiken var stundom mardrömslik.

Cyklar var en klar bristvara, 2 cyklister såg vi på 17 dagar, och en affär som syntes ha cyklar till salu men av lagrets storlek att döma inte väntade sig någon större kundkrets. Man färdas med bussar, om man är turist. eller med taxi – om man är en turist med gott om pengar. Det fanns ett myller av bussar och busslinjer. Aldrig har jag sett ett ställe där trängselavgifter skulle ha varit mer motiverade.

Allt detta och mera skall jag återkomma till och kanske också illustrera lite när jag hunnit ladda ner alla fotografier. Av alla medförda böcker hann jag läsa ett tiotal, några av dem skall jag berätta lite om. De mest läsvärda.

I övrigt känns det skönt att vara i Sverige igen. Vackra höstfärger hann vi konstatera på vägen hem från Skavsta. Dessa rader var mest avsedda att informera om mitt dataspektakel. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lämna ett svar