Höstdax strax! Eller, vart tog sommaren vägen?

Segelbåten har legat vid kaj i 3 månader. Försökt segla ett par gånger, men benen bär inte bra – jag är vinglig även i nyktert skick, kort och gott. Inte kan jag ligga på knä heller, knäproteserna protesterar. Blocket är dessvärre rätta platsen för båten.

En liten roddbåt har vi också. En gång hittills har vi varit ute i den.

Barn och ett barnbarn har varit på besök från Australien. Roligt men ack så korta veckor.

Snickare har byggt om,  duktiga, trevliga och snabba. Det blir fint, men det är stökigt här och där med jordhögar, och diverse kvardröjande bråte. Det åvilar mig att schakta om, kratta jämt och flytta växter och t o m ett litet träd.

Häromdagen var vi ute i svampskogen och återkom med varsin stor korg rågad med Karl-Johan.

Informationsflödet har inte sinat under sommaren och på golvet i ”kontoret” ligger det massor av blandade utskrifter under uppsortering.

Material att skriva om har jag till övernog och vet inte riktigt var jag skall börja. Det har kommit några kommentarer som jag borde bemöta. De känns lite överspelade, men det skall bli i sinom tid. Hade också tänkt mig att snygga till och modernisera bloggen en hel del. Det får vänta till ”jullovet”.

Biobränslen ligger mig varmast om hjärtat. Den som besökt mig något så när regelbundet vet hur illa jag tycker om den lösningen. Det är inte svårt att få vatten på den kvarnen. Snart är det väl bara en handfull politiker kvar som envist driver frågan och det kan fömodas att det inte längre är pga övertygelse utan för att det är  så svårt att backa ur en återvändsgränd man hunnit alldeles för långt in i.

Börjar där tror jag. ”Kommer inom kort på denna teater” som det stod efter förhandsreklam om filmer på Europa-films biografer när jag sprang på matinéer för 60 år sedan. 

Läs även andra bloggares åsikter om

Lämna ett svar