Bilen igen. Bättre och bättre dag för dag.

Även om man hoppas på produktion av elbilar snarast möjligt så kan man naturligtvis inte tycka annat än att det är bra att gammal teknik förbättras ytterligare. Sålunda bör man känna tellfredsställelse över att Peugeot gör ytterligare framsteg med vår gamla vanliga bensinmotor.

Det är NyTeknik  jag hämtat uppgifterna ur. Där vet man berätta att en ny trecylindrig motor är på gång. Den har en enliters motor som skall ge 70-100 hästkrafter och tillverkas inom kort. En första fabrik är under byggnad i Frankrike med en tänkt produktionsförmåga på 600’000 motorer per år. En liknande anläggning skall sedan byggas i Östeuropa. Sammanlagt skall det räcka till att förse en fjärdedel av koncernens bilar med framdrivning. 

Intressant, men intressantare vore andra siffror. Motorn avses ge ett CO2-utsläpp på endast 100g/km. Bra. Det känns dock lite otillfredsställande att inte få reda på vad det innebär i  bensinförbrukning och verkningsgrad. Blir det tillräckligt mycket värme över för att bilen skall kunna hållas varm vintertid? Finns det någon nedre gräns för motorerna? Självfallet gör det det! Men var ligger den?

Skulle motorn passa bra som laddningsmotor i en plugin-hybrid?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lämna ett svar