Snörstump 1. Stapelbara elbilar.

MIT.s Media Lab i Amerika, som sysslar med att konstruera alla möjliga sorters hjälpmedel, har en en grupp som kallar sig Smart Cities. Därifrån dyker nu den stapelbara elbilen upp.

Den finns ännu inte i sinnevärlden, men är i princip klar för övrigt. Och det finns en liten animerad filmstump som man kan titta på.

Bilen är gjord för två personer, som sitter bredvid varandra. Bilen är tänkt att finnas på alla större parkeringar i köpcentra och liknande och hyrs för en slant. Den viks på mitten och skjuts samman med en framförvarande, ungefär som man gör med en kundvagn. 5 bilar i rad ryms lätt på en vanligt p-plats. Man kör in bakom en rad, bilen ansluts för laddning automatiskt.  När man handlat färdigt tar man en som står främst i sin rad och som signalerar att den är färdigladdad och så kör man iväg. Den kan hämtas var som helst och återlämnas på den parkering som passar en, ungefär som de cyklar som finns i Paris.

Idén presenteras i NyTeknik idag, och där kan man också hitta den lilla filmstumpen.

Lämna ett svar