Mer etanol. Tack Svenskan. Tack Anders Linder

I Svenska Dagbladet idag (igår egentligen, jag får inte söndagstidningen förrän måndag; enda nackdelen med att bo på vischan), har Anders Linder skrivit en ledare som man inte kunde önska sig bättre. Den refererar till Times reportage för ett par veckor sedan av Michael Grunwald, som jag själv också refererade den 11/4 ( Etanol ännu en gång

Om jag inte missminner mig uttryckte jag en önskan om att ett något större medium än min lilla blogg med knappt 200 läsare, skulle uppmärksamma Time’s reportage. Och nu bönhörelse. I Svenskan, på ledande plats och av en av mina absoluta favoriter bland ledarskribenter. 

Dessutom har Linder också fastnat för det citat som gladde mig särskilt. På sin egen retoriska fråga, hur kunde det bli så här? skriver Grunwald:

Det fanns bara en brist i beräkningarna. I alla studier skrev man på biogrödornas pluskonto att de binder kol, men ingen kollade om grödorna i sista hand skulle ersätta växtlighet och jordar som sög upp ännu mera kol. Det var som om den vetenskapliga världen antog att biobränslena skulle odlas på parkeringsplatser.

Anders Linder skriver själv: Slutsatsen är inte att man skall dödskallemärka all etanol.  Här vill jag framföra min enda reservation.

Det har redan kommit en drös med länkar till olika bloggar.Jag skall sätta mig med dem, och återkommer eventuellt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna ett svar