Statsministern i Kina, första rapporten.

Första rapporten från Kina har kommit i Svenska Dagbladet.

Det låter som om Reinfeldt använst både morot och piska enligt beskrivning och det är väl vad man kunde vänta  sig. Enligt texten urskuldas alla som inte räknas till I-lägret med att de inte är ansvariga för utsläppen. Kina som fortfarande bara  ligger på 3,8 ton koldioxid per år och person ligger med detta räknesätt naturligtvis fortfarande lågt, men siffran stiger brant för varje nytt kolkraftverk. I långa loppet blir det långt billigare att fortsättningsvis öka energitillväxten på annat sätt.

Likväl kan man som politiskt okunnig inte räkna detta som annat än en bra insats om inte Lena Hennel friserat texten. I eftermiddag vet vi väl vad Sahlin tyckte var fel, dvs det mesta.

Övriga frågor skulle väl komma uppvid ett senare tillfälle, eller? 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,  

Lämna ett svar