Miljöbilarna är uppe i 2,4 % av bilparken

Susanna Baltscheffsky på Svenska Dagbladet  ger lite sifferunderlag att fundera över i sin blogg idag.  Jag kan inte tycka att det ser särskilt uppmuntrande ut även om man säger att miljöbilsförsäljningen står inför ett rejält uppsving. Andelen nya miljöbilar under 2008 tror man blir 30%  av alla nysålda bilar. Den siffran är naturligtvis inte känd ännu, men i bästa fall kan man gissa på 350’000 –  ungefär 11′ 000 fler än i år. 30% av det blir 105’000. Då kommer det sammalagt att finnas 205’000 miljöbilar i en bilpark på ungefär 4’400’000, vilket blir lite drygt 4,5%. Inte mycket att yvas över, särskilt som miljöbilarna på intet sätt är avgasfria, även om de är lite bättre än våra vanliga bilar.

Det blir bra mycket intressantare när de eldrivna bilarna, plugin-hybriderna och tryckluftsbilarna dyker upp. Särskilt de senare får alldeles för lite uppmärksamhet. Har du inte hört talas om dom ens så kan du läsa här

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Lämna ett svar