Tillbaks igen! Lite mer om vården. Och lite om klimatet.

Har varit hemma 12 dagar nu. Suturer tagna och nu i det närmaste fri från värktabletter. Jag har läst genom mitt senaste inlägg, från dagen när jag var just hemkommen. Det sken igenom kraftigt att jag stod på ganska mycket piller som gjorde mig slarvig och virrig, stycket vimlade av fåniga fel och upprepningar, dessbättre dock utan att det blivit några direkta sakfel. Jag har läst genom och redigerat en del för att det skall flyta bättre.

Fortfarande tycker jag att det händer en hel del uppmuntrande ting vad gäller klimatet. Folkpartiets nye ledare gläder mig när han vågar puffa för mer kärnkraft och det förefaller ju som om alliansen i sin helhet börjar ta frågan på stort allvar, liksom stora delar av övriga Europa. Man kan nu bara hoppas att först och främst USA börjar bruka allvar också. Den fortsatta valkampanjen blir intressant.

Likväl finns det naturligtvis mycket att kommentera framöver. Även om jag avhållt mig från att skriva några dagar har skrivbordet åter börjat försvinna under utskrifter och anteckningar.  Jag har ju också en och annan tråd att fortsätta på från tidigare. Hoppas det skall bli tid för detta framöver.

Men jag tar nog ut svängarna lite mer framöver. Vårdpolitiken tänker jag ta upp och kanske blir det lite andra allmänpolitiska idéer också. Den som lever och läser får se.

2 svar till “Tillbaks igen! Lite mer om vården. Och lite om klimatet.“

 1. Erik Sandblom skriver:

  Jag tycker vi måste satsa mer på vindkraft. Danmark och Tyskland har mycket större andel vind än vad vi har. Eon vill bygga en vindkraftpark på 3TWh/år i Östersjön. Det är mer än vad alla elektriska tåg förbrukar i hela Sverige på ett år.

  Södra midsjöbanken

  Banverket Miljödata Energianvändning

  i Piteå vill man bygga vindkraftparker som ska ge 8 TWh el/år.

  Piteå – blivande europamästare på vindkraft?

  Samtidigt behöver vindkraften fortfarande utvecklas, och till det krävs pengar:

  – Vår inställning i dag är emellertid att vi inte börjar bygga till havs i Sverige med de priser och med de förutsättningar som råder i dag. I Danmark och England är det däremot en annan sak, säger Lennart Fagerberg till Ny Teknik.

  Eon tvekar om vindkraft till havs: ”För dyrt och för dåligt!”

  Kul att du är tillbaka från sjukhuset! Jag blir alltid lite nervös av sjukhus.

 2. Bengt Axmacher skriver:

  Hej Erik och tack för kommentaren. Håller med om att vi gott kan utöka vindkraften, men tycker väl också att regeringen har visat handlingskraft i detta avseende. Det är mycket på gång och tillverkningen har svårt att hålla jämna steg med efterfrågan. Positivt i alla fall.
  Roligt att bli välkomnad tillbaka. Fast sjukhus är jag så van vid att nervositeten väl närmast varit noll. Operationen verkar i alla fall lyckad.

Lämna ett svar