Gott Nytt År 2008. Förhoppningar och Löfte.

Promenerat idag, med stavhjälp. Det var ej snö, det var ej regn, det vägde mellan båda. Men kan travestera vidare: ej alarmist, ej skeptiker, jag väger mellan båda.

Finns det någon läsare som är gammal nog att känna till originaltexten?

Det är i mångt och mycket en spännande tid framför oss. Jag skall inte orda mycket om det, de flesta lär hålla med i vilket fall som helst. Många vill väl bidra med något vettigt. Jag tänker fortsätta med det, utan att för den skull inbilla mig att mitt fotavtryck – det är det ju modernt att tala om – märkes stort.

För ett par dagar sedan skrev jag om trädplantering och föreslog att vi skulle börja förse våra svenska vägar med alléer igen. Gärna dubbla rader där plats finnes, det blir fina utrymmen för cykelbanor då. på båda sidor.

Jag har lovat mig själv att jag skall ägna mina lediga stunder den kommande sommaren att trampa runt på Vikbolandet, där jag bor i en hörna, och fotografera vad som finns kvar i alléväg och samtidigt bilda mig en uppfattning om hur mycket det kan bli i alléväg, d v s hur många träd som kan planteras i bästa fall. Vikbolandet är på många sätt ett litet genomsnitt av Sverige. Skog, åker och äng i trivsam omväxling. Vet man hur mycket träd det får rum bredvid vägarna där, så är det inte så svårt att extrapolera och gissa sig till vad som ryms i hela landet.

Med detta något ogenomtänkta nyårslöfte vill jag önska den handfull läsare jag har ett Gott Nytt År 2008, och hoppas att ni fortsätter att titta till mina bloggar och gärna skaffar mig ytterligare några läsare.

Lämna ett svar