Arkiv för kategori ‘Tryckluft’

Hydrauliska hybridbilar, ytterligare en tänkbar variant.

onsdag, 19 november, 2008

Tdigare har jag skrivit om bilar som drivs av tryckluft. Det verkar som om framstegen är blygsamma, sannolikt beroende på att en lufttrycksmotor ännu inte vunnit kampen om vilken variant som är bäst.

På IDG.se-s nya Tekniksida  blir jag satt på spåret. En ny bilmotorteknik av hybridkaraktär men med hydraulik istället för el och batterier, och hydraulmotorer till framdrivningen. Bromsåtervinning med nästan 75% av energiförlusten. En dieselmotor sompumpat upptryckförrådet, lite oklart är det hur detta fungerar.

Tekniken framgår här för den som har förstånd på sådant.

(mer…)

Bilar som finns och bilar som inte finns.

tisdag, 11 mars, 2008

Personbilar av miljötyp tilldrar sig för tillfället stort intresse.  När det gäller att rädda mänskligheten undan klimatdöden (medveten överdrift) så kan det vara lite svårt att förstå. Dels är personbilarnas bidrag till koldioxid i atmosfären ganska blygsamt om man jämför det med många andra koldioxidkällor som människan står för. Dels är det faktiskt så att i de stora billänderna, dvs den välbärgade västvärlden, så är marknaden inte så stor som man skulle kunna önska. Detta beror inte i första hand på att vi inte tycker om miljöbilar, utan på att de allra flesta av oss redan har en bil, och ett stort flertal har t o m en som är relativt ny. Japanerna har också lärt oss göra bilar av hög kvalité så det blir inte dags att byta än på flera år.  Även när produktionen av plugin-bilar och pluginhybrider kommer igång på allvar, så kommer det att dröja avsevärd tid innan alla har hunnit slita nog på sina gamla fordon. 

(mer…)

Tryckluftsbilen kommer närmare

fredag, 7 mars, 2008

Jag har ju tjatat åtskilliga gånger om tryckluftsbilen tidigare och jag tänker tjata mer. För nu börjar den komma närmare rent geografiskt. Det är min gode vän i alplandet Schweiz som har noterat i en tidskrift att Tata-bilen skall tillverkas även i Schweiz. Som jag nämnt tidigare har konstruktören idén att biltillverkningen skall fungera ungefär  som ett franchiseföretag. Man får licens att tillverka den, får hitta sina egna underleverantörer i närområdet bortsett från en del elementära delar och man får själv sköta försäljningen direkt till kund. 

(mer…)

Miljöbilarna är uppe i 2,4 % av bilparken

torsdag, 6 mars, 2008

Susanna Baltscheffsky på Svenska Dagbladet  ger lite sifferunderlag att fundera över i sin blogg idag.  Jag kan inte tycka att det ser särskilt uppmuntrande ut även om man säger att miljöbilsförsäljningen står inför ett rejält uppsving. Andelen nya miljöbilar under 2008 tror man blir 30%  av alla nysålda bilar. Den siffran är naturligtvis inte känd ännu, men i bästa fall kan man gissa på 350’000 –  ungefär 11′ 000 fler än i år. 30% av det blir 105’000. Då kommer det sammalagt att finnas 205’000 miljöbilar i en bilpark på ungefär 4’400’000, vilket blir lite drygt 4,5%. Inte mycket att yvas över, särskilt som miljöbilarna på intet sätt är avgasfria, även om de är lite bättre än våra vanliga bilar.

Det blir bra mycket intressantare när de eldrivna bilarna, plugin-hybriderna och tryckluftsbilarna dyker upp. Särskilt de senare får alldeles för lite uppmärksamhet. Har du inte hört talas om dom ens så kan du läsa här

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Hybridbilar och bättre batterier.

onsdag, 5 mars, 2008

I Göteborgsposten kunde man igår lära sig ett och annat om de framsteg som görs med hybridtekniken. Som ägare till en Toyota Prius är man lite extra nyfiken.

Hybridbilar är för sin optimala prestation beroende av batterier. Prius har vanliga nickel-kadmium-batterier, tål många laddningar men tunga och tar emot endast emot laddning i makligt tempo. För bilen innebär det främst problem med den energisparande återvinning av rörelseenergi som görs när man laddar batteriet vid inbromsning. Prius klarar inte att till fullo återvinna den energi som bromsningen ger. 

(mer…)

Ännu mer om tryckluftsbilar.

onsdag, 27 februari, 2008

Mr Angelo di Pietro i Australien och hans företag Engineair utvecklar en tryckluftsmotor precis som Guy Negre & son gör i Frankrike. Men den australiensiska motorn är av Wanckeltyp och har fördelen av färre rörliga delar och mycket låg vikt. På deras hemsida kan man få en uppfattning om hur det fungerar. De har också några prototypfordon av enkelt slag och både dessa och en av de franska MDI-bilarna kan du se i funktion på Youtube om du klickar nedan.

(mer…)

Lite, lite grann till om tryckluftsbilen

söndag, 24 februari, 2008

Efter att ha surfat runt lite till kan jag tipsa dem som är reellt intresserade av denna bil om att det finns flera sajter att besöka. Mest praktiskt är att gå till  denna svenska hemsida.
Därifrån kan du via länkar hitta all möjlig information och också gå till ett diskussionsforum för bara denna teknologi. Det är nyöppnat med endast en handfull medlemmar och innehåller tills vidare obetydligt mer än ingenting alls. Desto större anledning för den intresserade att haka på och gärna skriva lite, och framförallt fråga flitigt.

Mer om tryckluftsbilen

fredag, 22 februari, 2008

I Autoblog Green och på åtskilliga fler ställen står det nu att läsa mer om de tryckluftsbilar som Mr Guy Negre har skapat och som Tata Motors, bland andra, skall börja tillverka. I Melbourne skall en fabrik starta tillverkning under 2009 med försäljning till Australien och eventuellt USA.

(mer…)

Bilen som går på luft. Fransk idé och indisk produktion. En helt ny teknologi.

söndag, 17 februari, 2008

Tryckluft vet vi ju alla vad det är för något. Det pumpar vi in i våra cykeldäck, händiga hobbymänniskor har det hemma i små behållare till att blåsa bort damm och smuts. Yrkesfolk använder det i mutterdragare och diverse handverktyg, det finns i fordon till bromsar och dörröppnare och säkert på många fler ställen som flertalet av oss överhuvudtaget inte känner till.  Det betraktas inte precis som någon högteknologisk detalj utan en vardagsvara av enklaste slag.

(mer…)

Tryckluft igen, och lagring av vindkraftsenergi

lördag, 26 januari, 2008

Jag har varit inne på tryckluft, bland annat i bilar tidigare. (Se 23/11 och 30/11 2007) Nu berättar Ny Teknik 25/1 om att ett engelskt företag, Energetix, tänkt sig att använda komprimerad tryckluft till energilagring. Man har tänkt sig använda scrollkompressorer, inte bara för att komprimera luften utan också till att utvinna energin igen genom att släppa ut luften samma väg baklänges. Det har visat sig gå bra enligt vd-n som också lovar att före årets slut skall det föreligga en färdig utrustning som ger en effekt på 200 KW. Senare skall konstruktionen skalas upp i Megawatt-format. 

(mer…)