Arkiv för kategori ‘Ekonomisk brottslighet’

Skall man leva som man lär?

torsdag, 26 juni, 2008

I SvD idag finns en artikel om bl a Ylva Johansson som har utnyttjat det s k städavdraget och minsann fått dra av 6200 kronor.  Vi vet alla att oppositionen har varit emot reformen, och vi vet också att åtskilliga som hör till den sidan har utnyttjat det.

Svenskan har t o m startat en enkät i frågan: Måste politiker alltid leva som de lär? 

(mer…)

Sorg och arbetsoförmåga

lördag, 1 mars, 2008

I Svenska Dagbladet på brännpunktssidan finner jag idag en artikel av läraren och författaren Stefan L Holm.  Den anknyter, i varje fall delvis, till vad jag skrev om under Intyg, förr och  nu och jag vill gärna kommentera Stefan Holms i mångt och mycket kloka ord.

En värdighetsgaranti på 4 månader med undantagsvis förlängning till 1 år är kanske att ta i. Har redan sett i en morgontidig kommentar till artikeln att andra tycker så också.  Det är kanske också så att någon bör utfärda något slags intyg och jag hävdar att sjukintyget borde kunna användas för detta ändamål och att en läkare skulle ha den exklusiva rätten att göra bedömningen.

(mer…)

Olja! Välsignelse eller all bedrövelses källa?

onsdag, 2 januari, 2008

Jag har tidigare vid några tillfällen försökt hävda att även om koldioxiden inte vore mycket att bekymra sig över,  klimatet var stabilt soligt på stränderna men lagom regnigt emellanåt där det behövdes och om isbjörnarna levde tryggt på sina isar runt nordpolen, så kunde det vara en god sak om vi slapp olja.

(mer…)