Arkiv för kategori ‘Björn Lomborg’

Mer eller mindre moderna myter.

onsdag, 23 april, 2008

I min blogroll finns en välkänd och etablerad blogg som heter Moderna Myter. Jag läser den med viss regelbundenhet. Inte särskilt mycket för att jag delar Per Welanders åsikter, för det gör jag ganska sällan. Utan mer för att jag tycker det ligger ett värde i att av och till försöka sätta sig in i hur man kan tycka tvärtom.

Men ibland händer det att vi är av samma mening, som t ex i vår syn på etanol. Det upptäckte jag alldeles häromdagen, när etanol var något som  många bloggar nästan svämmade över av.  ( Den här också ) Efter att ha läst ett tag om hur väl etanol passade in i en blogg med namnet Moderna Myter, läste jag lite kors och tvärs och insåg att vår samstämmighet tog slut där. 

(mer…)

Björn Lomborg planterar träd och vitmenar städer.

lördag, 24 november, 2007

Björn Lomborg, mest känd för att försöka flytta fokus från klimatfrågan till andra, och i hans tycke mer angelägna projekt för jordens befolkning, har skrivit en artikel i Dagens Nyheter den 16/11 med titeln Kyl ner städerna.  Den har redan fått en snubba av Christer Ljungberg, men jag tycker den kan få några vänliga ord också.  Jag håller på med Lomborgs böcker, men det går lusigt för jag får lust att opponera mig mer eller mindre i ett kör, förmodligen för att mina kunskaper i ekonomi inskränker sig till ungefär den nivå på företagsekonomi som en lantbrukare har användning för. Däremot undrar jag om inte Lomborg skulle ha bruk för lite av mina medicinska kunskaper, men det spar vi ett tag.

(mer…)